Sunday, April 17, 2011

Pubinädal

Kõigepealt rõõmsad uudised: Alar võitis sel nädalal lotoga uue pileti! Siin on võimalus võita kas raha või tasuta uus pilet. Muuhulgas oleme lotovallas jälle kogemuse võrra rikkamad, nimelt kontrollisime lotot ühes suvalises väikses poes. Alar ulatas pileti müüjale, et ta tahab kontrollida. Müüja küsis, kas on võidupilet, meie ütlesime, et ei tea. Siin ta suunas meid ühe vidina poole (paistis, et tal oli jutusoolikas umbes...), millega sai teada, kas on võidupilet või ei. Kuna me ei osanud sellega piletit kontrollida, siis me hakkasime katsetama: ühte pidi ja teist pidi ja kolmadat pidi, kogu selle aja jooksul müüja lihtsalt raputas pead. Lõpuks tegi masin piiksu ja ekraanile ilmus kiri: allkirjasta lotopilet. Väga informatiivne inimestele, kes pole siin varem eriti lotot mänginud, eksole? Siis ma küsisin müüja käest, mis masin ütleb, kui ei ole võidupilet. Müüja vastas, et siis ütlebki nii. Tuli välja, et Alar oli võitnud uue pileti, aga et seda kätte saada, pidi ta nüüd pileti müüjale andma. Kui me varem oleme piletit kontrollinud, siis lihtsalt andsime pileti ja müüja kontrollis ära. Lotopileti allkirjastamine on siin kohtustuslik, enne ükski müüja piletit ei kontrolli. See on selleks, et sa tõendad oma allkirjaga, et sa oled vähemalt 18-aastane, ja selleks, et pileti kaotamise korral keegi seda rahaks teha ei saaks (kui sa suure summa võidad). 
Muidu möödus nädal töötades ja alates kolmapäevast õhtuti pubides käies. Kolmapäeval läksime Marisega kahekesi välja, et eesti keeles naistejuttu ajada. Läksime taas Madisoni, kus eelmisel pühapäeval olime käinud, seal on söögid-joogid odavamad. Kohale jõudes valisime näksimist ja õlled. Kui ettekandja oli tellimused ära kuulanud, küsis ta meie käest isikuttõendavat dokumenti. Minul oli õnneks ID-kaart kaasas, Marisel oli aga ainult ISIC-kaart, ettekandjale see ei sobinud, sest dokument peab olema riigi poolt väljastatud. Vaielda oli võimatu, lisaks sellele oleks pidanud Maris kell 9 lahkuma (me jõudsime sinna kl 8). Lõpuks otsustasime ainult süüa võtta. Kui me sellest ettekandjale teatasime, siis ta ütles, et oodake palun, võttis taskust telefoni, vaatas kella ja ütles siis: "Noh, peaks jõudma küll". Vot selline "tore" teenindus. Pärast näksimist läksime ühte teise pubisse, kus jõime paar õlut, ajasime juttu ja kuulasime isegi mingit bändi. Kui ma koju jõudsin, kuulas Alar interneti kaudu Raadio 2 hommikuprogrammi. 
Neljapäeval olime niisama kodus, kui Maris helistas, et ta on väikse seltskonnaga väljas, et kas me tahame ka tulla. Mõtlesime, et miks mitte. Seekord käisime ühes Inglise pubis, seltskond oli väga vahva, sai palju nalja. Sellest on üks video ka, kuidas Maris üritas mitte-eestlastele "Õllepruulijat" õpetada ja siis pärast, kui kõik pidid laulma, laulis ta ikka üksi. Kui ma selle video kunagi endale ka saan, siis riputan siia üles. 
Reedel olime küll peale tööd väsinud, aga otsustasime ikkagi hokit vaatama minna. Seekord käisime kahekesi, aga pealtvaatajaid oli rohkem, kui eelmine kord. Rohkem oli ka emotsioone, kuna tegemist oli finaalmänguga ja oli näha, et nii Eesti kui Läti mõlemad tahavad väga võita. Mäng oli kiire ja paar korda läks isegi peaaegu kakluseks, lõpptulemuseks oli see, et Eesti võitis viiendat aastat järjest seisuga 2:1. Elagu Eesti!!!! (:
Pärast mängu pidime Marise ja Iisakuga kokku saama, tagasiteel kesklinna kohtasime ühte eesti naist, kes õpetab eesti lasteaias laupäeviti 2. klassi. Marise ja Iisaku leidmisega läks meil aga natuke aega, sest me tulime metroost välja valele tänavale ja eksisime ära. Polnud just eriti tore, sest ilm oli külm ja tuul oli tugev ning lõikas nagu žiletiga. Lõpuks leidsime õige koha üles, enne järgmisse kohta suundumist kuulasime veel paar laulu parasjagu esinevalt bändilt. 
Kokku käisime sellel õhtul kolmes pubis. Teine pubi oli Graffiti, see on peaaegu nagu Genklubi Tartus, ainult selle vahega, et ta näeb seest natuke parem välja. Pubi asub Hiinalinna kandis ja sinna kõndides nägime palju põnevaid seinajoonistusi, mida me ilmselt mõnel ilusal nädalavahetusepäeval pildistama läheme. Esinesid kolm artisti, kõik olid hästi huvitavad ja pigem sellised alternatiivsed. Graffitist edasi läksime ühte pubisse, mille nime ma ei mäleta (mitte et me oleks purjus olnud, lihtsalt ei mäleta). Seal jõime ühe joogi, mille nime ma jälle ei mäleta, aga mis koosneb siidrist ja Guinessi õllest. Meie arust oli natuke hapuka maitsega, siider ja Guiness eraldi maitsevad meile rohkem. Varsti peale seda jooki olime esimesed "tujurikkujad" ja läksime koju ära.
Laupäeval me pubis ei käinud, küll aga ökomessil (Green Living Show). Midagi rabavalt uut seal ei olnud: palju päikesepaneele, taaskasutust, elektriautosid ja igasuguseid erinevaid sööke-jooke. Söögi-joogi poole peal oli palju rohkem rahvast, sest seal sai maitsta.  Me proovisime ka igasuguseid asju. Siis me võitsime veel Tim Hortoni termoskruusid (Tim Horton on Kanadas iga nurga peal olev kohviputka, kust saab kohvi, teed, kakaod, burgerit, sõõrukut ja mida kõike veel), millega saab iga kohvi või tee pealt 10 senti odavamalt, lisaks veel kupongi, millega saab ühe joogi tasuta. Marise peika Iisak oli ka messil oma firmaga Orange Drop, mis esindab vanade patareide ja akude jms korjamist ja taaskasutamist. Neil oli üks näidis ka, millelt sai näha, mis vanadest patareidest tehakse. Põhimõtteliselt saab sealt terast, mis läheb taaskasutusse, pliid ja magneesiumit ja väetist, mida saab kasutada nt maisi kasvatamiseks. Kokkuvõttes on kasulik patareid kogumispunktidesse viia, sest sealt tuleb meie toit. 
Pärast messi kolasime veel poodides, aga ei ostnud midagi, sest olime väsinud ja kõhud olid tühjad. Käisime Nikoni poes lainurkobjetiive vaatamas. Täna, pühapäeval, saigi Alar ühe uhkeks omanikuks. 
Ilma suhtes on meil hetkel tagasilöök - kuigi nartsissid juba õitsevad, on viimased päevad väga külmad olnud ja ainult vihma kallanud, täna isegi tuli laia lund veidike. 

Mis seal ikka, olge tublid ja järgmise kirjutamiseni!

PS: Juss, sa küsisid kunagi spring rolls'ide kohta. See liigitub tõesti hiina toidu alla, need on sellised rullid, kus sees on juurviljad ja peal on taigen, kogu asi käib fritüürist läbi. Täitsa maitvad olid!
PS PS: Kui juba fritüürist juttu oli, siis Maris rääkis, et osades pubides pakutakse friteeritud Marsi šokolaadi. Loodatavasti leiame siinolemise ajal sellise pubi, sest ma tahaks huvi pärast seda proovida!

2 comments:

  1. Sellega tuleb meelde, et friteeritud Marsi šokolaade tegi ka Nigella sealt Kanal11 pealt. Lasi mingi taigna seest läbi ja pistis õli sisse. Tundusid täitsa maitsvad :P

    ReplyDelete
  2. Soeta vöi fritüür :D
    Aga väga pönev! Ma homme kriban sulle pikemalt meie pere tegemistest, hetkel pea teadust täis. :O (:

    ReplyDelete