Monday, June 27, 2011

Jaanid


Juba teisipäeval tegime ettevalmistusi: ostsime liha ja panime selle marinaadi, veel ostsime kurki-tomatit, vorstikesi ja õlut, broneerisime katusele grilli. 23. ja 24. juuni olid meil siin tavalised tööpäevad, kuna kohalikud ei tea jaanidest mitte halligi. Sellegipoolest oli 23. juuni hommikul ärgates natuke eriline tunne, võib-olla ka sellepärast, et meil mõlemal oli tavalisest lühem tööpäev (minul toimetuses ja Alaril koristades).
Pealelõunal hakkasid suured ja tumedad pilved taevasse kogunema, meie aga üritasime neist mööda vaadata. Ajasime liha vardasse, valmistasime klassikalise tomati-kurgi-hapukoore salati ja tegime ennast ilusaks, et jaanipäeva tähistama minna. Ning otseloomulikult hakkas kallama nagu oavarrest! Aga eestlane on visa meelega! Vaatasime aknast välja ja ootasime, kas ja kuna sadu järele jääb. Pool tundi enne broneeritud grillimisaega läkski taevas selgemaks. Võtsime hää-parema kaenlasse ja läksime katusele grillima. Meie selle suve esimene grillimine!


Hetkel on EÜSi meeskoor Põhja-Ameerikat vallutamas ja 23. juunil oli Tartu College’i aulas nende auks cantus (laulmisega sisustatud koosolemine). Tegemist polnud just päris avaliku üritusega, vaid korporatsioonide omaga, aga meid kutsuti ka sinna. Pärast oma isiklikku grillfesti seadsimegi sammud Tartu College’i poole ja veetsime paar tundi vesteldes, lauldes, õlut juues ja muidugi mõõgaga vastu lauda virutamise paugust südamerabandusi saades. Kuna aga enamusel oli ees tööpäev ja laulupoistel kontsert, siis enne südaööd hakkas koosolemine laiali valguma. 




Reede oli tavaline tööpäev, õhtul olime plaaninud Eesti majja EÜSi kontserdile minna, aga paraku läks tööl kaua ja me ei jõudnud. Mis seal ikka, teine kord. Veetsime õhtu lihtsalt lebotades ja läksime vara magama.
Laupäeval käisime linnas auto asju ajamas. Plaanis oli kõigepealt autorentides käia ja pärastlõunal ühte ronti vaatama minna. Peale autorendilt saadud pakkumist aga leidsime, et auto rentimine ja vanema auto ostmine maksavad sama palju, vahe on ainult selles, et rentides saab kõvasti uuema auto, kui ostes ja tõenäosus kuhugi tee peale jääda on ka väiksem. Niisiis tühistasime selle kohtumise, kus pidime autot vaatama minema, ja bronnisime augustikuuks auto ära.
Ülejäänud nädalavahetus möödus lebotades, sest ilm ei kutsunud õue. Vaatasime Grey Anatoomia 7. hooaega. Nüüd on ainult neli osa vaadata ja ongi kogu sari otsast lõpuni nähtud. Kuigi sellest (fucking) muusikaliosast ei saa ma ikka üle – 40 minutit lõõritavaid arste draamasarjas! Mulle pole kunagi muusikalid meeldinud ja nüüd meeldivad veel vähem.
Muud uudist nagu polegi. Ahjaa, teile, armsad sõbrad, tahtsime veel öelda, et me tundsime teist jaanipäeval kohutavalt puudust ja leidsime ühisel meelel, et suvel on Eestis ikka palju-palju parem olla!

No comments:

Post a Comment