Monday, August 22, 2011

Karu elab loomaaias, matsakas ja muidu maias

Laupäeval käisime Eesti Majas Eesti Vabariigi 20. taasünnipäeva tähitsamas. Üritus algas pidulikult lipu heiskamisega Eesti Maja ees, seejärel suunduti sisse, kus kuulasime ETV otse vahendusel presidenti kõnet. Peale seda toimusid kohalike sõnavõtud ning pakuti rahvuslikku toitu (kartul-kaste-liha-hapukapsad, oi kui hää!). Kringli ja kohvi kõrvale näidati filmi "Mehed unustatud armeest", mis tõi taaskord esile selle, et Teise maailmasõja sündmused ja seal erinevatel pooltel võidelnud meeste lood ei ole kunagi mustvalged ja lihtsad. 


Pühapäeval läksime loomaaeda. Loomaaed on kaugel, sinna sõidab metroo ja bussiga kokku umbes poolteist tundi. Kui kohale jõudsime, tibutas pisut, aga see läks peagi üle. Toronto loomaaed on koletu suur ja üks osa jäigi meil läbi käimata (Euraasia), kuigi olime seal kokku üle kuue tunni.


Muidu oli tore, aga loomad olid (ehk kehva ilma tõttu?!) veits uimased ja magasid enamasti. Samuti oli igale loomale kole palju maad antud ja mõnel juhul oli loom kuhugi kaugele ära läinud ja vaatamata ta jäigi. 


Päeva peategelane oli ilmataat. Kui me olime parasjagu "Aafrikasse" jõudnud, hakkasid tumedad pilved kogunema ning välgud sähvima. Olime parasjagu ühest toidukioskist näksimist ostnud, kui tibutama hakkas. Igaks juhuks jäime veel varju alla - ja siis läks lahti! Täiesti sekundi murdosa jooksul algas selline maru, et puude ladvad olid vastu maad ja kõik oli märg. Kuigi meie ees seisis veel inimesi ja meile anti kohviku poole pealt paar tekki vihma kaitseks, olime lõpuks ikkagi läbimärjad. Mõned väiksed lapsed kisendasid hüsteeriliselt, sest vihm oli väga külm ja sadas palju ning  tihedalt. Kui suurem maru mööda läks, sadas mõnda aega veel paduvihma, enne kui asi vihmaks ja seejärel tibutamiseks jäi. Meiegi jätkasime oma teekonda, kui alles tibutas veel. Ülejäänud päeval möödus soe päike külma vihmaga. Mitte just kõige meeldivam kombinatsioon. Mul oli lõpuks ikka päris külm, koju jõudes läksin kuuma duši alla ja tegin ühe kuuma tee ka. 







Muud uudist polegi, pakime vaikselt asju ja ootame pikisilmi reede õhtut, et saaks kojusõitu alustada.

No comments:

Post a Comment