Sunday, August 7, 2011

Toidufestival Kreekalinnas

Laupäeva, 6. augusti õhtul käisime Kreekalinnas toidufestivalil Taste of the Danforth (Danforthi tänava järgi, millel see toimus). Rahvast oli palju ja erinevaid sööke veelgi rohkem. Külastajate lemmikuks paistis olevat grillitud maisitõlvik, mida meie ka proovisime. Grillitud maisitõlvik pisteti enne kliendile andmist või sisse ja siis võis igaüks ise vastavalt maitsele kas soola või pipart juurde panna. Maitse oli magus, Alar arvas, et ta oleks võinud veel soola panna. 
Üldiselt pakuti toite kreeka ja vahemereäärsete riikide köögist, aga oli ka aasiapäraseid suupisteid. Enamuse söökide nimed ei öelnud meile eriti midagi. Huvitavamatena jäid silma grillitud kanapojad, grillitud kalmaarid ja grillitud ananassid. Meie proovisime veel ühtesid pirukalaadseid asju, mille sisu oli väga vürtsikas ja koosnes kartulist ja hernest ja millestki tundmatust veel.
Rahvast oli väga palju ja kuna mõne aja pärast hakkas vihma sadama, segasid vihmavarjud liikumist veelgi. Tegelikult oli see vihmsops mõnusaks vahelduseks, sest selja taga oli järjekordne kohutavalt palav päev. Mõnus oli grillilõhnalisel tänaval ühe müüja juurest teise juurde kõndida ja uudistada, mis pakutakse. Paistis, et tegemist on väga populaarse festivaliga, sest sabad erinevate toitude maitsmiseks oli väga pikad.

1 comment: